C\ Moli de la Torre, 34-58
08915 Badalona
Tel. 93 383 63 11
a8045471@xtec.catCerca:
 
 
 
ENLLAÇOS D'INTERÈS

GAUDIM ALS PARCS 


Agenda d'activitats

               


 
PROGRAMA MÀSTER de formació de professorat 
 
ENIGMES MATEMÀTICS
Des del departament de matemàtiques s'organitza mensualment un concurs d'enigmes matemàtics. Aquí us mostrarem l'enigma i el ranking de cada mes.
OCTUBRE    NOVEMBRE DESEMBRE GENER RANKING
 
PROVES DIAGNÒSTIQUES 4t d'ESO  Curs 2017-2018
6 i 7 de febrer
Aquí trobareu tota la informació
     
   
VISITA ALS AVIS
Divendres, 12 de gener 

Els alumnes de 4t d'Eso del Pompeu han fet una visita a la Residència d'avis "Parc Serentill" de Badalona. 
El centre manté vincles amb la residència i al llarg del curs organitza activitats amb els avis.


 


NADALES AL POMPEU
Dimarts, 19 de desembre

Els alumnes de 2n i 3r d'Eso de cant coral, que ja havien fet cantat nadales a la residència d'avis "Parc Serentill", han repetit el concert al Pompeu. L'activitat ha tingut lloc a la sala d'actes de l'institut. Aquesta vegada, el públic ha sigut més jove: els mateixos alumnes del centre.


 

ROCÒDROM
Dimarts, 19 de desembre

Els alumnes de 3r d'Eso han anat al rocòdrom Climbat de Badalona. L'alumnat ha gaudit d'una experiència diferent i amb esforç han aconseguit superar els seus reptes. 


 


MINDMAPS DE MATEMÀTIQUES
 
Aquests són alguns dels esquemes que han creat el alumnes de 4t d'ESO per tal de facilitar la comprensió de les Potències i Arrels i volen compartir amb la resta de companys.

Esperem que us sigui de profit!


                

                


 


AULA D'ACOLLIDA

És el primer any d'aquest projecte. Des de l'Aula d'Acollida de l'institut s'ensenya llengua catalana als alumnes nouvinguts i se'ls hi dona recolzament acadèmic. Han visitat el mercat de Santa Llúcia de Barcelona i han guarnit l'institut amb decoracions nadalenques. 


 

EMOCIÓ I MÚSICA 
Dijous, 14 de desembre

Des de l'optativa de cant coral, els alumnes de 2n i 3r d'Eso porten temps preparant el concert de Nadal. Es va fer a la Residència d'avis "Parc Serentill" de Badalona.
Va ser un concert emocionant.


Mira el vídeo!


 

LLUM I COLOR
Dimecres, 13 de desembre


Des del Departament de Ciències Naturals, s'ha organitzat una sortida al Cosmocaixa. Els alumnes de 2n d'Eso i els de 4t de l'Aula de Projectes han pogut veure i provar tots els experiments que el Cosmocaixa ofereix.


                


AUTORETRATS

Continua el projecte "Artistes arreu del món". Ara, els alumnes de 3r d'Eso experimenten fent els seus propis autoretrats.


 


SERVEI A LA COMUNITAT
28, 29 de novembre i 5 de desembre

Els alumnes de 4t d'Eso de l'Aula de Projectes han ajudat a guarnir la residència d'avis "Parc Serentill". Des de l'institut s'han preparat els guarniments, i una vegada a la residència, els alumnes han col·laborat amb els avis a retallar i muntar les decoracions nadalenques.


 


ARRIBA EL NADAL A L'INSTITUT!                  
 
S'acosta el Nadal i els alumnes de 3r d'Eso de Plàstica Aplicada decoren l'institut de la millor manera. Els alumnes de 1r d'Eso, amb l'ajuda de la Sonia Espejo, també col·laboren amb tota la decoració nadalenca.

Mireu com va el procés!

 
 


TALLERS PER A LA MARATÓ
Divendres, 1 de desembre

El passat divendres no va ser un dia qualsevol. Els alumnes de batxillerat van preparar tallers per a tots els alumnes de l'institut. Cada activitat tenia un cost d'un euro i tota la recaptació va anar destinada a La Marató de TV3.


 


"CONTROLES?"
Divendres, 1 de desembre

Els alumnes de l'Aula de Projectes han realitzat uns tallers a l'Espai Jove Supernova de la Lloreda. Mitjançant les noves tecnologies han reflexionat sobre les drogues i la prevenció del seu consum.


 

"ACABES L'ESO. JA SAPS QUÈ FARÀS?"
Dijous, 16 de novembre

Alguns alumnes de l'institut han respòs aquesta pregunta. El Badiu Jove de Badalona ha organitzat una sessió informativa per explicar les diferents sortides que hi ha després de l'Eso.
El taller també ha comptat amb una part pràctica on els alumnes han pogut resoldre de manera dinàmica els seus dubtes.


 

EDUQUEM I PREVENIM
Dilluns, 13 de novembre

La Guàrdia Urbana de Badalona, el SEM i l'Institut Guttmann han fet una xerrada conjunta a l'institut, dirigida als alumnes de 1r de Batxillerat. Durant l'activitat s'ha parlat sobre educació viària i sobre la prevenció d'accidents de trànsit.

Amb aquesta xerrada els alumnes prenen consciència sobre els perills viaris i com n´és d'important fer una conducció segura. 

ESMORZA I COL·LABORA AMB LA MARATÓ
Cada dilluns i divendres

Com cada any, l'institut col·labora amb La Marató de TV3. Aquest any 2017, dedicada a les malalties infeccioses. 

Des de l'institut organitzem esmorzars solidaris. Els diners recaptats aniran destinats a la investigació per crear mesures preventives més eficients contra les malalties infeccioses. 

 
 

EXPERIMENTEM A CA L'ARNÚS


Des del Departament de Química i Ciències de l'Institut, es va organitzar un taller de plantes aromàtiques a Ca l'Arnús.
Aquest cap de setmana alguns alumnes van tenir l'oportunitat de realitzar una activitat participativa per conèixer les plantes aromàtiques i les seves aplicacions. L'activitat la van dur a terme els professors Fernando Carceller i Eduard Garcia.


 

FÍSICA AL LABORATORI

Els alumnes de 3r d'Eso han anat al laboratori amb la professora de química, Núria López. És una bona manera de posar en pràctica els coneixements que van adquirint al llarg del curs.


  
CELEBREM HALLOWEEN A L'INSTITUT
Dimarts, 31 d'octubre

Des de l'optativa de Plàstica Aplicada de 3r d'Eso, s'ha guarnit cada racó de l'institut per celebrar, durant tota la setmana, Halloween.
La professora Sònia Espejo s'ha encarregat d'organitzar tot el procés de creació. Aquest n'ha estat el resultat!


 

FONT DE L'AMIGÓ
Divendres, 27 d'octubre

Els alumnes de 1r d'Eso han fet una excursió per la font de l'Amigó fins arribar al mirador del Turó d'en Seriol, que ofereix una panoràmica impressionant.
Durant la ruta han treballat la vegetació, la geologia i la intervenció humana en el terreny.

 
 

ARTISTES ARREU DEL MÓN!
 
Els alumnes de 3r i 4t d'Eso de l'Aula de Projectes treballen en equip amb l'objectiu de fer un puzzle gegant de l'autoretrat d'Andy Warhol. Cada membre del grup participa en l'elaboració d'una peça diferent. Mireu com ha quedat!
 
 

AMB LA PORTA OBERTA


Des de l'Aula de Projectes realitzen diversos projectes des dels diferents àmbits. Els alumnes surten de l'aula per poder treballar en uns altres espais, com al pati de l'institut.

Treballem així el tema de l'espai, fent extensiva l'aula-classe fins a l'exterior del centre.


 
 
   CAIXAFORUM 
Dimarts, 24 d'octubre
El grup d'aula de projectes de 4t d'Eso han anat al CaixaForum de Barcelona a visitar l'exposició de l'artista Andy Warhol.
 
   

MATEMÀTIQUES COOPERATIVES

Els alumnes de 2n d'Eso treballen les proporcions a les classes de matemàtiques a base de la confecció de menjars per a tota l'aula.

 
 
 

PARC DE LA CIUTADELLA I PARLAMENT
Divendres, 29 de setembre

Els alumnes de 4t d'Eso del grup de Projectes han realitzat una sortida molt interessant on han pogut visitar el Parlament.


 


MINDMAPS OF MATHS 

La professora de matemàtiques, la Sandra Terán, ha creat aquest tipus d'esquema per tal d'ajudar a organitzar les idees a les classes de matemàtiques de 4t A.

Esperem que us sigui de gran ajuda!


 
INICI CURSET PISCINA
Dilluns, 25 de setembre

Els alumnes de Projectes han començat un curset de piscina per potenciar l'esport a l'adolescència. La instal·lació que fan servir és la Piscina Municipal de Badalona.

 
 CONEIXENT-NOS!
 Divendres, 29 de setembre

Com cada inici de curs, els alumnes de 1r d'ESO han pogut  participar de la jornada de      germanor organitzada pels alumnes de 1r de Batxillerat. 
    La sortida consisteix a realitzar diverses activitats físiques a la platja de Badalona i aconseguir que el nou alumnat es conegui entre ell.

 


 
 
INICI CURS 2017-2018
 
El passat dijous, dia 14, va tenir lloc la presentació del nou curs escolar per a tots els grups. 
Volem donar la benvinguda a tot l'alumnat i, especialment, als nous alumnes de 1r d'ESO i els desitgem un camí ben profitós al Pompeu.

 
   
 
BENVINGUTS AL NOU CURS 2017-2018!
 
                                                        
 
 
 
 
 Institut Pompeu Fabra - Badalona | a8045471@xtec.cat | Avís Legal
[Amb el sistema Edugestió de Duma Interactiva]