C\ Moli de la Torre, 34-58
08915 Badalona
Tel. 93 383 63 11
a8045471@xtec.catCerca:
 
ENLLAÇOS D'INTERÈS
GAUDIM ALS PARCS
Activitats
            Què estudiar a Catalunya?   PROGRAMA MÀSTER de formació de professorat   El diari de Badalona Ajuntament de Badalona
Des del Dpt. de Matemàtiques es torna a posar en marxa
EL CONCURS D'ENIGMES MATEMÀTICS
Podeu deixar les vostres respostes a la bústia de la biblioteca. 
NOVEMBRE
DESEMBRE


 
                      
       
 

LLIURAMENT DELS TREBALLS DE RECERCA
11 de gener
Per fi, acaba una etapa molt estressant per als alumnes de 2n de BATX que avui havien de lliurar els seus Treballs de Recerca.  Han estat uns dies de nervis i molta feina per tenir.-ho tot enllestit i a punt.

Aquí tenim alguns alumnes amb aquell somriure d'haver-se tret un pes de sobre.
Ara toca fer l'exposició del treball davant el Tribunal. Molta sort a totes i tots!!
VISITA A LA FÀBRICA DE "CACAOLAT"
9 de gener 
Els alumnes d'aula d'acollida han visitat la fàbrica de "Cacaolat" a Santa Coloma de Gramanet. Allà els alumnes han après un munt de coses, com el procés
 de fabricació, l’assortiment de productes, l’evolució de la marca i la publicitat. 

més imatges

EL POMPEU SONA A NADAL
Com cada curs per aquestes dates, els alumnes de 1r d'ESO i els de Cant Coral, ens delecten amb les seves nadales. I com sempre, acompanyats pel Vicenç Bolart, el profe de música que els fa cantar com angelets.
Aquí us deixem un petit fragment de "El petit vailet"


SORTEIG PANERA de NADAL
El dimecres, 19  de desembre, es va realitzar el sorteig de la panera, aportada per l'AMPA, per ajudar a reduir la despesa dels viatges de 3r d'ESO i 1r de BATX.
El número premiat és 9716-blanc-
L'alumne de 3r d'ESO, Joel Muñoz, va repartir les tires entre la seva família que han estat els afortunats.
MOLTES FELICITATS!

ORNAMENT DE NADAL 2018 
Com cada any els alumnes de l'optativa de Plàstica Aplicada han creat els guarniments nadalencs per al nostre institut. Enguany especialment sensibilitzats amb el reciclatge i amb el treball cooperatiu dels alumnes de l'aula de Projectes, hem intentat treballar amb materials rebutjables i donar "vida" a uns guarniments molt creatius.
Agraïm als tallers de cicles formatius per la seva col·laboració també en el projecte, perquè sense la seva disposició no hagués estat possible.
  
més imatges

A la unitat didàctica de les Formes Poligonals, amb els alumnes de 1r ESO a Visual i Plàstica, hem creat  polígons estrellats cosint amb llanes sobre una goma eva i els hem aprofitat per incloure'ls a la decoració nadalenca. Mireu les cares d'orgull per haver-ho aconseguit!
  
ACTIVITATS A LES PISTES DE PACO ÁGUILA
Els alumnes de 4t d'ESO, acompanyats pel professor d'Educació Física, el Lluís Ballber, han participat de diverses activitats a les pistes d'atletisme Paco Aguila, al barri de Canyet. Allà han pogut iniciar-se i practicar esports com l'atletisme i el beisbol.

AGRAÏMENT DE LA FUNDACIÓ DE La Marató de TV3
Des del Pompeu hem fet la nostra aportació amb tot el que es va recaptar amb els pastissos solidaris i les diverses activitats realitzades el dia 14 de desembre. (Scape Room, cinema, manualitats, escacs...)

ENHORABONA!!  i moltes gràcies per la teva col·laboració.
 
Amb l’esforç i la il·lusió individual de tots i cadascú de vosaltres, ho hem tornat a aconseguir.
 
Avui tanquem el marcador amb 10.715.430€ que aniran destinats a projectes d’investigació científica sobre el càncer.
 

http://statics.ccma.cat/multimedia/signatures/peu_FundacioLaMarato.jpg
  

VISITA A L'INSTITUT NACIONAL D'ESTADÍSTICA
En una sesión de unos 90 minutos se explica qué es la estadística oficial y cuáles son las funciones del Instituto de Estadística de Cataluña y los servicios que ofrece. También se navega por la web del Idescat y por la web educativa aprenestadistica.idescat.cat y se ofrece la posibilidad de profundizar aspectos metodológicos que sean de interés para el colectivo mediante presentaciones del tipo: cómo se hace una encuesta, principales fuentes demográficas, fuentes estadísticas del mercado laboral, macromagnitudes de la economía catalana.

.
Alumnes de 4t d'ESO de l'optativa de Economia i Emprenedoria  i els de 1r de BATX d'Economia de l'Empresa
I després de l'ESO, què?
Del 19 de novembre al 11 de desembre es pot visitar l’exposició Després de l’ESO, què?
El Badiu Jove de Badalona acull un any més aquesta exposició que forma part del cicle d’orientació formativa que posa en marxa el Departament de Joventut, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Barcelonès.

Alguns dels nostres alumnes de 3r i 4t han visitat el Badiu Jove on els han assesorat sobre diverses questions de què fer després de l'ESO

  

​SORTIDA al 37a edició TERROR MOLINS
16 de novembre

Els alumnes de 1r i 2on de la ESO de l'optativa de Creació Audiovisual i els alumnes de l'Aula de Projectes van anar al Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Allà a més de gaudir dels passes de diferents curts seleccionats, entre ells el guanyador de l'any passat, Centrifugado, van veure el procés de maquillatge especial d'alumnes de l'escola Thuya que ofereix els cicles formatius d' estètica.
  

PROJECTE "CADÀVERS EXQUISITS"
 "Cadàvers exquisits" és el nom del projecte que està portant a terme la Sònia Espejo, professora de Plàstica.
Participen al mateix els alumnes d'Aula de Projectes i el grup de l'optativa de 3r ESO de plàstica aplicada. És un projecte anual i extern a l'institut i pertany a la Universitat de Barcelona, inclòs a Projectes amb Espurna.
Es tracta d'un projecte cooperatiu on participen diferents instituts de secundària de tota Catalunya i on es treballa el surrealisme , els seus artistes i aprenen sobre els "cadàvers exquisits", uns dibuixos molt bojos que feien a les avantguardes sobre els que es treballarà durant tot el curs, aprofundint en tècniques de dibuix, color, textures,...
Tot just hem començat!!!, us deixem imatges del nostre procés de treball.
 
més imatges
UN CURS MÉS COL·LABORANT AMB LA MARATÓ DE Tv3   
 Un col·lectiu format per més de 400 professionals de la salut s'encarrega d'impartir al voltant de 5.300 sessions divulgatives en cada nova edició.
Al Pompeu també s'han fet aquestes conferències divulgatives per acostar els joves a la realitat mèdica i humana del càncer.
Aquí trobareu tota la informació de La Marató de Tv3 de 2018
            D'entre totes les activitats que s'organitzen per tal de recaptar diners i col·laborar amb La Marató, tornem a la venda de pastissos a 1€, elaborats pels profes i alumnes.
XERRADA AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
8 DE NOVEMBRE

Els alumnes de 1r de BATX de la matèria d'Economia de l'Empresa i els de Emprenedoria i Economia de 4t d'ESO han participat d'una xerrada molt interessant, impartida per personal de l'Agència Tributària.

HOMENATGE A POMPEU FABRA
24  d'octubre
Enguany es commemora la figura de Pompeu Fabra, el lingüista i gramàtic català més il·lustre i que dóna, a més, nom al nostre institut. Se celebra el 150è aniversari del seu naixement (1868-1948) i 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana.
Amb aquest motiu, més de 300 persones es van reunir en una Celebració de l'Any Fabra conjunta entre el CNL de Badalona i Sant Adrià i l'Institut Pompeu Fabra. Es van realitzar diversos tallers, conta contes, scrabble, bitlles catalanes, escacs, papiroflexia, monòlegs...

En aquest link podeu trobar la informació que es va publicar al web de CNL  

Notícia CNL (Consorci Normalització Lingüística)

  Aquí teniu més imatges de l'acte
ACTIVITATS ALUMJNAT AULA DE PROJECTES
Ja ha començat el curs de piscina per als alumnes d'Aula de Projectes

SERVEI A LA COMUNITAT- RESIDÈNCIA PARC DEL SERENTILL
5 d'octubre
Els alumnes de 4t d'ESO que enguany participen d'aquesta activitat han visitat la Residència d'Avis Parc del Serentill.
Les treballadores de la residència han explicat als alumnes el funcionament de la mateixa. Els alumnes visitaran periòdicament els avis i els engrescaran a fer diverses manualitats i activitats.

Aquí teniu les primeres imatges!
  
 
RECONEIXEMENT A L'ESFORÇ ACADÈMIC
4 d'Octubre
L'Ajuntament de Badalona, amb l'alcalde l'Alex Pastor, reconeix l’esforç i la trajectòria acadèmica de 19 alumnes de la ciutat que van superar el 9 a les PAU del curs passat.
La nostra ex-alumna, la Noelia Carranco, forma part d'aquest grup d'estudiants homenatjat.
  

Aquí trobareu tota la informació al web de l'Ajuntament

TALLER PAPER RECICLAT A CAN MIRAVITGES
28 de setembre
Els alumnes de l'Aula de Projectes han participat d'un interessant taller a Can Miravitges. Es tracta d'apropar els alumnes al coneixement de la natura i augmental la conscienciació ambiental. Donar a conèixer procediments artesanals per fer paper reciclat, i manipular estris diversos: formes per fer el full de paper, la premsa...


Més imatges


BENVINGUTS AL NOU CURS 2018-2019!
Comença un nou curs amb nous profes i nous alumnes. A tots desitgem un camí ben profitós.
Enguany, la Josepa Bosch, membre del Claustre al llarg de 30 anys i 14 com a Directora del Pompeu, s'ha jubilat. Tant de bo, disfruti molt d'aquesta merescuda etapa.
    
El seu càrrec l'ocupa la Marisa Iglesias, a la que també desitgem molta sort.
Altre dels "profes històrics" que s'ha jubilat aquest curs ha estat en Manel Cuevas. Salut i sort!
                                                      
 
 Institut Pompeu Fabra - Badalona | a8045471@xtec.cat | Avís Legal
[Amb el sistema Edugestió de Duma Interactiva]