Els alumnes de 4rt d’ESO participen a la plantada d’alzines al Turó de l’Enric

El passat diumenge 16 de febrer els alumnes de 4rt d’ESO del centre Institut Pompeu Fabra van participar a la plantada d’alzines al Turó de l’Enric, en el marc del servei comunitari en l’àmbit de la biologia que es duu a terme a l’institut.

La funció dels alumnes del Pompeu Fabra va consistir en ajudar i donar suport als tècnics jardiners de l’AMB, alhora d’acompanyar a les diferents famílies que van participar de la plantada, indicant quin era el procediment a seguir alhora de plantar les alzines. l’Acte va resultar un èxit amb una participació superior a les 150 persones.

Aquest acte estava organitzat per l’escola Artur Martorell, l’associació Salvem el Turó, i amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és l’entitat responsable del manteniment dels parcs metropolitans. L’acte consistia en plantar 50 alzines al peu del Turó per tal de recuperar l’ecosistema original a la zona, que n’és el bosc d’alzinar juntament amb la màquia d’alzina.

Val a dir que el Turó de l’Enric és una petita unitat de sòl que dóna continuïtat al corredor biològic natural que forma juntament amb el Parc del Torrent de la Font (contiguo al nostre Institut) entre la Serralada Marina i el Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, per on es desplacen diferents espècies d’animals com són els ocells que migren del Parc a la Serralada a l’estiu i de la Serralada al Parc a l’hivern. Per altre banda en aquesta petita unitat de sòl que representa el Turó, es troben més de 250 varietats d’espècies vegetals que formen una representació de més del 30% de varietats que podem trobar en el total del litoral català.

Comparteix el post

Altres notícies