Fomentem l’empatia i tolerància amb el Taller d’esport i discapacitat intel·lectual

El dimarts 3 de novembre els i les alumnes de 3r d’ESO i aula de projectes van realitzar un Taller d’Esport i Discapacitat Intel·lectual
 com a part de les activitats planificades pel Departament d’Educació Física.

El taller consistia en dues activitats amb una duració total d’una hora i 30 minuts:
  • Taller pràctic (45 minuts): A través de la pràctica dels esports de voleibol i bàsquet, alguns dels alumnes es feien passar per discapacitats intel·lectuals (autisme, síndrome de Down, síndrome de la Tourette…) utilitzant materials facilitats pels monitors. La finalitat de l’activitat era conscienciar a l’alumnat sobre les dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Taller teòric (45 minuts): dos monitors presentaven un vídeo i una sèrie de jocs sobre la discapacitat intel·lectual amb la intenció que els estudiants reflexionessin sobre el tema en qüestió. Finalment, un dels monitors, que era discapacitat intel·lectual, va explicar que de petit va sofrir bullying per part dels seus companys/es, tant a l’institut com a les extraescolars. Aquesta part va captar l’atenció dels alumnes de manera impressionant i van empatitzar molt amb ell.
En termes generals va ser un taller molt educacional, en el qual els nanos van conscienciar-se i van mostrar molta empatia per les persones que pateixen una discapacitat intel·lectual.

Comparteix el post

Altres notícies