Iniciatives de Departament de Formació i Orientació Laboral al curs 2021-2022


Aquest curs 21-22 el Departament de Formació i Orientació Laboral ha estat d’estrena, ja que per primera vegada ha realitzat unes jornades d’emprenedoria, unes formacions en prototipatge i vídeo i ha participat en una marató de ràdio i en el Debat de la Xarxa Vives.

Les jornades d’emprenedoria realitzades durant tot un dia el passat 29 d’octubre, van aconseguir reunir 8 experts (entre empresaris, personal de l’Administració local i professorat) i aplegar gairebé 160 alumnes de tots els cicles formatius de grau mitjà i superior de l’Institut Pompeu Fabra. El format de la jornada amb una breu introducció i treball posterior en petits grups va permetre generar un clima de confiança entre alumnat i experts, compartint experiències i apropant-los al món laboral. Per finalitzar la jornada es va oferir als assistents un càtering.

Per altra banda, les formacions de prototipatge i vídeo realitzades durant el segon semestre han permès que experts externs trenquessin les dinàmiques de l’aula i aprofundissin en determinades àrees tan demandades a les empreses com el producte mínim viable o l’edició audiovisual. El Far Cooperatiu i Inpublici han estat les encarregades de donar les formacions. El material confeccionat durant les formacions estarà disponible per a l’alumnat futur tant a la web de l’Institut com al moodle del mòdul d’emprenedoria. En propers anys esperem emprar els coneixements adquirits en l’aula tecnològica de l’Institut. Per crear xarxa amb altres entitats i practicar la competència comunicativa, el Departament de FOL va decidir partipar en dos esdeveniments externs: la Lliga de Debat Xarxa Vives i la Marató de Ràdio Badalona.

En primer lloc, l’alumne Luís Aguilar va participar en la Lliga de Debat Xarxa Vives el passat 27 de gener. Prèviament, va haver de formar-se juntament amb uns companys/es de l’Institut per posteriorment realitzar el Debat en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En segon lloc, el passat 27 de maig podíem sentir les veus de l’alumnat d’Electromecànica (TM10_1B) pel dial de la ràdio de Badalona, participant en la XII edició de la Marató de Ràdio de Badalona amb notícies de primers auxilis.

Per seguir creant xarxa amb entitats locals i entre grups de l’institut, es va realitzar un CANVAS amb alumnat de Cicle Formatiu Superior i 4t de l’ESO, dinamitzada per l’IMPO. Tanmateix, hem continuat fent a l’aula les activitats dinamitzadores i engrescadores de sempre com les sortides a Bcn Activa, xerrades amb representants del món sindical (CCOO), el concurs de Pompeu Emprèn al millor treball d’emprenedoria del curs, actualitzant el blog Emprèn FP i fent de les classes una porta al món laboral on la teoria i la pràctica siguin vasos comunicants. En aquest últim aspecte destaquem l’utilització de les webs professionals com Cinco Días o Cadena Ser, dinàmiques o rols plays, i documentals actuals com Holy Chicken, Agotados o American Factory.

Comparteix el post

Altres notícies