L’alumnat de matemàtiques de 4t d’ESO treballa en l’activitat “Trencaclosques amb operacions amb polinomis”

L’alumnat de les professores Andrea Raimondo (4t A i 4t D) i Sandra Terán (4t B i 4t C) han treballat amb la metodologia trencaclosques a la Unitat didàctica 2 de matemàtiques de 4t d’ESO, que tracta sobre polinomis, un cop feta una introducció i definicions bàsiques.

El treball s’ha realitzat en grups, on cada grup treballa i investiga sobre com es fa una operació amb polinomis. Són els grups d’experts: Suma i resta de polinomis, multiplicació de polinomis i divisió de polinomis per Ruffini.

Cada grup investiga i es fa expert en la seva operació. Un cop adquirit el títol d’expert en la seva operació es fan els grups mixtos. Grups on cada membre és expert en una operació diferent. És en aquests grups mixts on cada membre explica als altres com fer la seva operació. Entre iguals acaben descobrint com operar amb polinomis.

Es tracta d’una activitat motivadora, que implica l’alumnat en el procés d’aprenentatge i afavoreix la cooperació entre iguals, de forma que l’alumnat esdevé protagonista del seu propi aprenentatge. ENTRE TOTS HO FEM TOT!

Comparteix el post

Altres notícies