Participació a la 2a edició del 24 hores d’innovació Barcelona – Dualiza Bankia

La setmana passada s’hi va celebrar la edició del 24 hores d’innovació Barcelona – Dualiza Bankia, organitzat pel Departament d’Educació – Impuls FP i patrocinat per la Fundació Dualiza Bankia per a la Formació Dual.

Durant els dies 15 i 16 s’hi va desenvolupar en format en línia un event dirigit a alumnat d’FP, amb l’objectiu principal de mostrar el seu gran potencial a l’hora d’idear, prototipar i presentar en 24 hores ininterrompudes, solucions específiques a determinats reptes proposats per empreses reals del nostre territori.

Fins a 200 alumnes de diferents famílies formatives i centres educatius, incloent-hi com a convidats a un institut neerlandès i altre valencià, els quals s’organitzaren en 24 equips de treball multidisciplinaris per tal de donar solució a diferents reptes plantejats per empreses del territori català, fent-hi servir eines digitals de cocreació com Miro, Marvel i TinkerCAD.

Com a curiositat, fins a 45 professors d’FP hi varen participar com a shakerscoaches durant, entre els que s’hi encontraven MiguelÁngel Copado i Jaume Carmona representant a l’INS Pompeu Fabra. La funció principal d’aquest rol va ser la d’acompanyar als equips de treball durant tot el procés de desenvolupament dels seus prototips, assessorant-los en la presa de decisions i ajudant-los en la resolució de conflictes interns.

Durant l’event, no només hi hagué treball; de manera intercalada, s’hi varen realitzar entrevistes amb les empreses participants i representants del Departament d’Educació i d’Impuls FP, taules redones amb professors i alumnat, tallers i actuacions.

Comparteix el post

Altres notícies