Simulem la creació d’una empresa química en un nou projecte d’innovació

Des del Departament de Química continuem aquest curs amb un  projecte d’innovació metodològica que vam començar el curs passat per a fomentar el treball per reptes motivadors i projectes intermodulars en cicles formatius de formació dual, incidint en les competències transversals i  amb una col·laboració intercentres.

MOEHS IBÉRICA, fabricant de principis actius per a la indústria farmacèutica i/o especialitats farmacèutiques de diferents presentacions ens ha facilitat els principis actius i les matèries per a la síntesi, així com les especificacions de producte. De fet, just abans de marxar de vacances de Nadal vam poder recollir nous reactius químics subministrats per l’empresa (matèria primera i producte final de referència) i en breu l’alumnat començarà el seu treball al laboratori.

L’alumnat dels cicles de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i afins farà la síntesi i simularà una empresa, posteriorment escalant a nivell industrial el treball de laboratori. L’alumnat dels cicles de Laboratori d’Anàlisi i Control de Qualitat farà les anàlisis corresponents. En acabar es realitzarà un estudi intercomparatiu dels resultats de laboratori comparant amb el valor de referència de l’empresa.

Aquest any com a nou repte, pretenem que els alumnes de primer curs de CFGS Fabricació de Productes Farmacèutics en el mòdul 1 siguin els responsables de verificar la Guia de Fabricació elaborada pels alumnes de segon curs que estan desenvolupant el projecte a centre. També esperem poder acabar el projecte iniciat el curs passat que malauradament no vam poder completar per motius de la pandèmia.

Afrontem aquest repte amb molta il·lusió com un projecte d’innovació part del projecte de centre que a més es presentarà a les corresponents convocatòries innovació de diferents organismes públics i va ser presentat com una Bona Pràctica a la 1a Mostra Impuls FP realitzada el passat mes de març de 2020.

A més de nosaltres, al projecte participen 2 centres més, l’Institut La Romànica de Barberà del Vallès i l’IES Doctor Peset i Aleixandre de Paterna del País Valencià, i hi intervé una empresa puntera del sector de fabricació de principis actius farmacèutics (MOEHS IBÉRICA).

Volem aprofitar també per agrair a l’empresa MOEHS la seva imprescindible cessió de reactius i la implicació en la coeducació del nostre alumnat.

Comparteix el post

Altres notícies